reed rør naturlige nøgenhed

jeg var og de andre måtte bokse med de der skønhedsidealer. Om sommeren (altså når det var varmt) løb børnene (også naboens) nøgne rundt i haven, mens min mor lå og solbadede topløs. Og når vi går på toilettet og i bad, er døren aldrig låst. Ellers var der det, jeg vil kalde et sundt forhold til nøgenhed, hvor der aldrig var låste døre til badeværelset og hvor badet sagtens kunne tages sammen især da vi havde badekar. Derfor har vi indført en regel Når der kommer gæster, skal vi altså lige have nogle underbukser. På en sydenferie blev jeg omtalt som pjattet fordi jeg ikke ville bade topløsmen det var altså der min grænse gik for mine bryster var mine. Så kære, kære danskere, slap nu lidt af og lad os nu glemme fortidens blufærdighedsgrænser, hvor mangt og meget måtte tildækkes og badet kun var for én person. Jeg fandt ud af, at det ikke kun var i min familie, man havde et afslappet forhold til nøgenhed. Det var i høj grad fordi jeg, i mit vrangede og usikre teenagesind, hverken kunne hamle op med Helena Christensen, Tina Kjær eller Pamela Anderson. I gymnasiet fik jeg en kæreste, hvis familie var meget åbne og hos hvem blufærdighed, var en by i Rusland. Derfor er vores børn også ofte blevet benævnt De bare børn, da de, hvis de fik lov, helst vil løbe med numsen bar. Jeg har et afklaret forhold til min krop. Giv jeres børn et naturligt forhold til kroppen gå glad i bad gerne sammen. reed rør naturlige nøgenhed

Teenage: Reed rør naturlige nøgenhed

Så længe den ikke begrænser og skader! Hvorfor ser vi ud som vi gør og hvad kan de forskellige ting og hvorfor vi er så forskellige. Og fra tid til anden sætter min egen fornemmelse og mit syn på min krop, en stopper for.eks. Jeg hørte en mand udtale sig på 24/7 om at mandens (farens) autoritet forsvinder, hvis han går i bad med sine børn en udtalelse der simpelthen gjorde mig rasende. Et så forhistorisk billede af den danske mand, er jo en hån mod det (nærmest) ligestillede og ikke-patriarkalske familiebillede vi dyrker i dag.

KontrastART til krea-åndens: Reed rør naturlige nøgenhed

I mine 20ere fandt jeg ro i mine egne blufærdighedsgrænser. Der er mange spørgsmål der falder i badet, hvor man er sammen på en nær måde, spørgsmål som måske ikke ville opstå eller som måske ikke ville få den store opmærksomhed fra forældrene, hvis ikke man var fanget i badekaret sammen. Det er nemlig en vidunderlig måde at lære børnene, at der ikke er noget underligt i at være nøgne sammen. På nær altså inden for hjemmets fire vægge, hvor en krop bare er en krop. Den naturlige nøgenhed og den seksualiserede nøgenhed begge er vel egentlig meget naturlige og blufærdigheden er vel egentlig også velkommen begge steder. Historien om forholdet til min egen krop: Jeg kommer fra et hjem, hvor nøgenhed ikke var et problem kun hvis vi løb udenfor i frostvejr uden en trevl på kroppen. Jeg kan kun sige, at de endnu ikke har sagt Hey mutti hop lige i noget kluns. Danskerne debatterer en ung mand sidder i et badekar med sin 2-årige datter og det kommer der en (sund?) debat. Jeg vil så gerne give mine børn en opvækst, hvor de netop ikke skal tænke på at deres kroppe skal dækkes til. Da jeg ramte teenageårene der i midt-halvfemserne, blev jeg i stigende grad blufærdig.